top of page
  • frederictroonbeeck

Mediaknipsel 3: Meer gezonde voeding in de les, maar minder in de eetzaal

Bijgewerkt op: 2 jun. 2021

De Standaard - 31/05/2021


In bijna alle Vlaamse basisscholen zijn gesuikerde frisdranken verboden, maar in het middelbaar mogen ze in de meeste scholen wel. Afspraken over bewegen zijn er wel in het secundair, maar veel minder in het lager. Dat blijkt uit de vierjaarlijkse bevraging naar het gezondheidsbeleid in de Vlaamse scholen.


Link naar het volledige artikel: https://www.standaard.be/cnt/dmf20210531_94021999


Volgens mij is het zeer goed om in te zetten op een gezonde levensstijl bij jongeren. Op deze manier gaan ze van jongs af aan leren dat suikerhoudende producten slecht zijn voor de gezondheid. Toen ik in het eerste middelbaar zat waren er nog frisdrankautomaten beschikbaar op de speelplaats. Een jaar later waren deze weggehaald. Ik heb de beweging naar een ‘gezonde school’ dus zelf meegemaakt en ik vind dat het een positieve invloed had op het frisdrankgebruik binnen onze school.


Verder is het weren van suikerhoudende dranken binnen de schoolomgeving een zeer goed begin om in te zetten op een gezonde en evenwichtige levensstijl. Toch kan je niet vermijden dat leerlingen van de middelbare school frisdranken nuttigen. Ze kunnen het altijd van thuis meenemen en alsnog consumeren. Daarnaast mogen hogere jaren in het middelbaar vaak buiten de school gaan eten, waardoor ze vrij zijn en dus ook frisdrank kunnen kopen. De verantwoordelijkheid ligt volgens mij dus vooral bij de ouders, die hun kinderen vanaf jonge leeftijd moeten meegeven dat overmatig gebruik van suikerhoudende dranken kan leiden tot overgewicht, suikerziekte, …

4 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page